Ondanks het 0-3 verlies tegen FC De Kempen vorig weekend, bleef trainer Luc Beyens geloven in de voetballende kwaliteiten van zijn spelers. In Wilrijk bleef het echter 2-0.

Herentals startte zonder complexen aan de partij en dwong veld–en balbezit op. Toch was het wachten tot de 25' om een eerste doelgevaar te noteren. Maar doelman Snyders devieerde het schot van Baert in het zijnet.

5' later was het aan de overkant Michiels die tegen de paal mikte.
Dom balverlies van Herentals op het middenveld werd ongenadig afgestraft door Nilson Silva. Ruststand: 1–0.

Na amper 5 minuten in de tweede helft verdubbelde Sander Yzewijn de score.  Herentals deed er alles aan om het tij te doen keren, dwong ook enkele kansen af maar moest wel beducht blijven voor de snelle tegenprikken van de thuisploeg.

Doelpunten : 39’ 1-0 Silva, 50’ 2-0 Yzewijn.

Foto's en verslag Jos Flamand /Nnieuws.

<  Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput VC/ Nnieuws :

VC Herentals wou een goede prestatie neerzetten tegen Wirlijk, één van de titelfavorieten.    Bovendien wilde het een vervolg breien aan de goede tweede helft van een week eerder tegen De Kempen, die Herentals vooral door individuele fouten met zware 0-3 cijfers verloor. Van Genechten zat opnieuw bij de kern maar trainer Beyens zag opnieuw twee pionnen uitvallen op training.  Zowel Van Grieken als Backx liepen een spierscheur op en zijn meerdere weken out.

Herentals begon zonder complexen aan de wedstrijd en het eerste gevaar liet zich opteken voor het Wilrijkse doel.  Baert wilde een voorzet achterwaarts binnenkoppen maar kwam ongelukkig in botsing met de lokale doelman.  Gelukkig konden ze beiden de partij snel hervatten.

Het eerste thuisgevaar kwam er via de voet van Fasseur maar zijn schot ging een meter over doel.  Herentals toonde zich de evenknie en een knappe pass van Wouters bereikte Baert die in de zestienmeter mooi wegdraaide en op doel besloot maar doelman Snyders bokste het leder in hoekschop.

Wilrijk drukte in het laatste kwartier van de eerste helft meer zijn stempel op de wedstrijd en kwam goed weg wanneer Silva op de paal besloot.  Vijf minuten voor de pauze lag een individuele fout, alweer, aan de basis van de openingstreffer voor de thuisploeg.  Silva was er als de kippen bij en liet de VC-doelman geen kans, 1-0.

De bezoekers kwamen slap uit de kleedkamer.  De duels gingen te gemakkelijk verloren en al vlug profiteerde Yzewijn om de voorsprong te verdubbelen.  Herentals herpakte zich wel maar de organisatie bij de thuisploeg vertoonde niet veel gebreken.

Even na het uur bracht Beyens iets meer aanvalskracht in de ploeg met Van Genechten en Bruynseels maar uitgespeelde kansen leverde dit ook niet op.  Dufraing probeerde het dan maar vanop afstand maar zijn poging ging twee meter naast doel.  Ook een scrimmage voor de thuisgoal leverde Herentals geen verdiende aansluitingstreffer op zodat Herentals voor de tweede week op rij in het zand moest bijten.

Een gebrek aan inzet kan je VC echter niet verwijten, zelfs bij een dubbele achterstand blijft de ploeg geloven in eigen kunnen en dat verdient respect.  Toch mag je niet blind zijn voor de gebreken want de feiten leren  dat er teveel individuele fouten gemaakt worden wat op dit niveau genadeloos wordt afgestraft.

Volgende week tegen St.- Job moeten en zullen ze er alles aan doen om de eerste punten van het nog prille seizoen binnen te halen.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  De Swert Birger;  Van Doninck Jelle;  Baeten Steffe;  Wouters Thomas;  Baert Robin;  Van Bouwel Ken;  Slechten Jochen;  V.D.Weyer Dries;  Van Peer Nick;  Dufraing Kevin.
Bank:  Dams Pieter;  Marien Robin;  Bruynseels Miguel;  Van Genechten Steven.
Vervangingen:  63e  Bruynseels Miguel voor Slechten Jochen;  63e  De Swert Birger voor Van Genechten Steven.
Gele kaarten:  Van De Weyer Dries

Doelpunten:  39e  Silva Nilson 1 – 0 ;  49e  Yzewijn Sander.